Mandate frauduloase, amenintari cu pistolul si oi moarte / Totul in Ulmu, ograda lui Iconaru

Marian Iconaru(PSD) a demarat „lucrarile” pentru obtinerea unui nou mandat de primar in fruntea comunei Ulmu, al 6-lea. Echipa acestuia a inceput sa imparta localnicilor un manifest in care isi ridica in slavi propria persoana, de parca ar anunta a doua venire a lui Iisus in Ulmu, daca ar castiga din nou. In manifest pesedistul vorbeste  despre faptul ca este nevoie de o schimbare, dar isi doreste o schimbare tot cu el in fotoliul edilului sef, desi este regele comunei de aproximativ 20 de ani. 20 de ani in care a facut multe, dar putine schimbari… in bine.

Marian Iconaru(PSD) este edil al comunei Ulmu de cinci mandate, mandate in care s-a facut remarcat prin lipsa de proiecte care sa ajute la dezvoltarea localitatii si prin scandaluri demne de clanurile interlope. Familia primarului este una dintre cele mai instarite familii care se afla la conducerea unei localitati din Braila. Asemenea  „capului” unui clan mafiot, Iconaru se poate lauda cu o avere facuta in moduri suspecte, daca nu frauduloase, un fiu la fel de bogat, daca nu chiar cu o avere mai mare, facuta la fel de suspect. Totodata, de-a lungul timpului fiul acestuia a fost implicat in mai multe scandaluri cu certuri, batai si amenintari. Cel mai proeminent scandal a avut loc in 2011 cand Florin Danut Iconaru, la varsta de 29 de ani, impreuna cu mai mult amici, a facut un scandal monstru intr-un local din Faurei. In timpul conflictului violent iscat pe fondul consumului de bauturi alcoolice, Florin Iconaru a scos un pistol cu bile, marca Walter, calibru 10×22,5 cu un incarcator ce continea trei cartuse cu bile, pe care l-a folosit sa-l ameninte pe un tanar. Ba mai mult, pentru ca a fost cercetat in libertate aceasta a disparut dupa ce s-a dat sentinta. Politia l-a cautat pe Florin Iconaru pentru aproximativ o saptamana, ulterior acesta luand decizia de a se preda.

Nici primarul „Marean”(nume predestinat de primar PSD) nu a scapat de scandalurile cu iz penal. La inceputul lui 2010, Judecatoria Faurei a decis ca scrutinul care a avut loc pentru fotoliul de edil in Ulmu, in iunie 2008 nu este valid. Ba mai mult, Vasile Mereuta, presedintele circumscriptiei electorale din comuna a primit o condamnare de 4 luni cu suspendare pentru fraudarea rezultatului alegerilor. Numararea paralela realizata de PNL la vremea respectiva indica ca trebuia sa exista un tur doi al alegerilor in care urma sa se infrunte Iconaru cu reprezentantul PNL, Vasile Banica. Acest tur doi nu a avut loc niciodata pentru ca Vasile Mereuta a prezentat mai multe liste cu voturi care il desemnau castigator pe reprezentantul PSD-ului.

Cel mai recent scandal il are in prim plan tot pe fiul primarului. De aceasta data Florin Iconaru este acuzat de o familie din comuna ca ar fi ucis mai multe ovine dupa ce le-a lovit intentionat cu masina. Desi Politia Braila a deschis o ancheta la momentul respectiv, comunicatul IPJ Braila lasa de inteles ca vinovatul a fost gasit chiar inaintea demararii anchetei.

„In dimineata zilei de 07 mai , un cioban, din localitatea Ulmu, ar fi patruns, fara drept, cu ovinele, pe cultura de grau ce apartine unei societati. Administratorul societatii a surprins ovinele in timp ce pasunau pe cultura de cereale, iar in incercarea de a scoate animalele din cultura de grau, acesta ar fi rănit 5 dintre ele. In cauza a fost întocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere”,  se arata in comunicatul IPJ Braila.

Potrivit declaratiei de avere, primarul Marian Iconaru are terenuri intravilane (6.230 mp); terenuri extravilane (230 ha); o casa si un apartament; doua tractoare, doua pluguri, trei remorci, doua semanatoare si un disc cu grape; venit anual din arenda si alte activitati agricole: aproximativ 190 000 lei si 49.000 din venitul de primar.