Victorie muncita a Romaniei pe terenul favoritei grupei / Austria – Romania 2-3

Selectiona Romaniei a obtinut o victorie uriasa impotriva Austriei-2 (1-1), luni seara, pe Woerthersee Stadion din Klagenfurt, in Grupa 1 din Liga B a Ligii Natiunilor.

Romania a reusit o victorie dupa 6 ani, de la succesul impotriva Greciei, pe teren strain impotriva unei echipe puternice. In cei sase ani de seceta Romania a invins in deplasare doar echipe din lumea a treia a fotbalului. 

Romanii au facut un meci foarte bun si au reusit sa castige in fata favoritei grupei prin golurile marcate de Denis Alibec (3), Dragos Grigore (51) si Alexandru Maxim (70), respectiv Christoph Baumgartner (17), Karim Onisiwo (81). Chiar daca echipa care a avut mai multe ocazii a fost echipa gazda, in fata portii tricolorii au fost mai lucizi reusind sa fructifice 3 din cele 4 suturi pe poarta.

In celalalt meci al grupei Norvegia a distrus Irlanda de Nord pe terenul acestora cu scorul de 5-1. In urma acestor rezultate Romania este liderul grupei, cu 4 puncte, urmata de Norvegia, 3 puncte, Austria, 3 puncte, Irlanda de Nord, 1 punct.

Urmatorul meci al Romaniei va avea loc pe 8 octombrie, cu Islanda, la Reykjavi, in semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020.