GALERIE FOTO: Stadionul „Stefan Vrabioru” reabilitat doar pe hartie

In plina campanie electorala, candidatii au inceput sa-si prezinte proiectele cu care vor sa atraga cat mai multi votanti. Chirita Fanel a postat pe contul sau de Facebook un proiect fantezist prin care transforma virtual baza sportiva a Liceului Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca, intr-o baza sportiva de 5 stele. Costul pentru acest proiect este de aproximativ 1.6 milioane euro.

Totodata, in aceeasi postare Chirita sustine ca primaria va continua sa sustina sportul. Totusi, aceste promisiuni de campanie sunt doar atat: promisiuni. Realitatea este ca sportul din Ianca, de la nivel juvenil, la cel de performanta, este la pamant. Potrivit unui proiect aprobat in 2018 stadionul „Stefan VRABIORU” trebuia reabilitat, reabilitare care intr-un final s-a facut doar pe hartie sau poate s-a asteptat campania electorala sa se inceapa lucrarile(gazonul a fost schimbat recent). Desi, gazonul este unul practicabil, comparandu-l cu ce se intampla pe Stadionul Municipal din Braila, restul arata dezolant. Aceste aspecte au fost semnalate si de mai mult locuitori care au spus: „Incompetenta, rea vointa, nepasare…acum promit si luna de pe cer….o administratie care trebuie sa plece…”, „Este o Mare rusine un oras destul de maricel cu Foarte mult Tineret sa nu aiba Macar un Stadion de fotbal amenajat pentru cat tineret exista la Ianca”.

Daca terenul stadionului din Ianca este unul practicabil, din pacate nu putem spune acelasi lucru si despre alte terenuri de sport din localitatile care fac parte din UAT Ianca. Multe astfel de terenuri sunt impracticabile si chiar capcane pentru copiii care si-ar dori sa „joace un fotbal” acolo.