Politia braileana continua lupta impotriva Covid / Supermarketurile si pietele asaltate de oamenii legii

La data de 15 septembrie, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare in zone aglomerate, dar si in trafic, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, au fost verificate societati comerciale, precum marketuri si supermarketuri, statii de carburant, sali de jocuri de noroc, terase, dar si pietele si targurile din municipiu, precum si cele din judet. Activitatile au vizat si verificarea respectarii programului de lucru cu publicul de catre unitatile economice precum terasele, barurile si cluburile.

De asemenea, au fost desfasurate actiuni de verificare si in mijloacele de transport in comun, in cele cu regim de TAXI, dar si in mijloacele companiilor ce asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca.

Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au verificat 45 de societati comerciale, legitimat 95 de persoane, au controlat 75 de vehicule, 53 dintre acestea fiind mijloace de transport in comun, mijloace ce asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca si taxiuri.

Totodata, au fost constatate 17 sanctiuni contraventionale, dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  4 la Legea 61/1990 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 2 conform O.U.G.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 1 la un alt act normativ.

Politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat in mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie, au fost depistate 3 persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, acetea fiind sanctionate contraventional conform Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.